Yeah, het is 2021ūü§©! Het veel beloofde jaar zoals iedereen het nu al noemt. Omdat 2020 zo’n raar jaar was in verband met de pandemie en sluiting van meerdere bedrijven. Maar als ik heel eerlijk ben vond ik 2020 een heerlijk jaar. Tuurlijk we mochten een heleboel dingen niet maar er waren ook een heleboel dingen waar je nu meer tijd voor had, zoals netflixen of lezen. Of juist een hobby opzoeken, zoals diamond painting of schilderen.

Inhoudsopgave

Verslaving 1 van Netflix:

Nou Netflixen heb ik genoeg gedaan de afgelopen tijd.¬†Misschien zelfs iets teveel. En de series die ik gekeken heb daar liep ik wel hard voor. Ik heb alle 6 afleveringen gekeken van Gossip Girl en ik moest eerlijk zeggen dat hij mij verraste. Ik wist tot aan de laatste aflevering echt niet wie nu Gossip Girl echt was. En hierdoor vond ik het een top serie. Ik zou hem je zeker aanraden. Als je niet weet waar Gossip Girl overgaat hier een korte samenvatting (rechtstreeks van Wikipedia afūüėČ):

Gossip Girl¬†vertelt het verhaal van een aantal rijke tieners die leven in de¬†Upper East Side¬†in New York. Terwijl ze op het punt staan naar de meest belangrijke universiteiten te gaan, gebeuren er allerlei dingen onderling. De grote vragen zijn niet: wie studeert af met het beste cijfer. Maar eerder: Wie heeft het meeste geld, wie doet het met wie, wie is de Queen Bee van het Constance Billard en natuurlijk, wie gaat met wie naar het Prom? En wie kan je beter inlichten over iedereen die ertoe doet dan Gossip Girl?¬†Kristen Bell¬†spreekt de stem in van Gossip Girl. Gossip Girl heeft een website en weet √©lk schandaal van √≠edereen die ertoe doet. Zij stuurt de hele serie door sms’jes naar iedereen met de nieuwste schandaligste roddels. Hoe je een Gossip Girl sms kan herkennen? Simpel. Iedereens mobiel gaat vlak na elkaar af. De serie draait om¬†Serena van der Woodsen,¬†Blair Waldorf,¬†Dan Humphrey,¬†Nate Archibald,¬†Chuck Bass,¬†Jenny Humphrey,¬†Vanessa Abrams,¬†Lily van der Woodsen,¬†Rufus Humphrey¬†en hun vrienden.

Tv-serie Gossip Girl - Cecily von Ziegesar

Foto van alle castleden van Gossip Girl

Netflix verslaving 2: 

Maar de serie die ik nu ga benoemen heb ik in 1 ruk uitgekeken (ook wel bingewatchen genoemd). Ik heb het over een serie die 25 december 2020 uitkwam. Het gaat natuurlijk over de gigantische hit-serie Bridgerton. Als ik eerlijk ben heb ik echt op mijn puntje van mijn stoel gezeten en deze serie van 8 episodes. Soms was ik echt boos op de karakters en soms moest ik ook een traantje wegpinken.

Als je nu denkt, waar heeft die muts het nu weer over. Bridgerton is een Amerikaanse kostuumdrama die gebaseerd zijn op de boeken (novelles) van Julia Quinn. De serie speelt zich af in 1813 tijdens de Regency-tijdperk en focust zich op het societyseizoen in de Britse hoofdstad Londen. Waar de serie over gaat is dat Daphne Bridgerton, de oudste dochter van de machtige Bridgerton-familie haar intrede maakt op de competitieve huwelijksmarkt van Londen. Het is ook een ideaal decor voor schandalen, verraad, jaloezie, (on)gezonde rivaliteit en onvermijdelijke lust tussen de twee belangrijkste personages uit het verhaal. En dan heb ik het natuurlijk over Daphne en hertog Simon Basset. Dit alles wordt in die tijd vertelt zoals het in Gossip Girl vertelt wordt. Dus via een soort krantje worden alle schandalen en vunzigheden over alle families vertelt. Dit alles wordt opgeschreven door de mysterieuze Lady Wistledown.

Het is gewoon een topserie om te bekijken. Helaas is er nog maar 1 seizoen maar de geruchten galmen al rond dat er zeker nog een seizoen 2 komt. En deze reeks van Julia Quinn bestaan uit 8 novelles. Dus er kunnen in theorie 8 seizoenen komen over de Bridgerton-familie. Dus ik hou mijn hart vast. Het kijkt gewoon heerlijk weg en het heeft wel wat weg van Pride and Prejudice en Downton Abbey alleen dan met wat pikantere scenes.

Beeld © Netflix/Liam Daniel

Beeld © Netflix/Liam Daniel

Oké, Ik heb weer even wat laten horen van mij en weer wat persoonlijks van mijzelf gedeeld. En heb jij nou nog een tip voor mij wat ik moet kijken op Netflix, Videoland of een andere streamingdienst dan hoor ik dit heel graag van jou! Bedankt voor het lezen!