SSL certificaat

You are here:
< All Topics
Table of Contents

SSL certificaat

Heb ik een beveiligde website? Dit is een vraag die we ons vaak afvragen. SEO-technisch ben je namelijk een beveiligde website nodig. Deze kun je aanvragen bij jou hostingspartij. (daar waar jouw website ondergebracht is zoals Dream Hosting, Vimexx, TransIP en nog veel meer.

Wat is een SSL certificaat?

Maar waar staat SSL nou eigenlijk voor. SSL staat voor Secure Sockets Layer en betekent eigenlijk dat er een beveiligde laag geplaatst wordt tussen een server en internetbrowser, hierdoor worden de gegevens beveiligd. Hierdoor worden alle gegevens versleuteld gestuurd, zodat ze onderweg niet onderschept kunnen worden.

Hoe kan je een SSL certificaat spotten?

Je kan op meerdere manieren aan de website zien of hij beveiligd is met een SSL certificaat één manier daarvan is aan het slotje.🔒 Als je deze ziet voor de URL in de zoekbalk dan weet je dat de website beveiligd is en dat er dus een beveiligde laag geplaatst is tussen jouw en hun website. Als je op het slotje klikt dan krijg je informatie over de aanvrager en uitgever van het certificaat. Wie heeft het uitgegeven. Een andere manier is doordat de URL begint met  https in plaats van http. ssl certificaat website. hoe kan je zien dat je website is beveiligd of een andere website.

SSL certificaat aanvragen

Een SSL certificaat vraag je meestal gewoon aan bij jouw webhostingspartij. Dit is bij de meeste webhostingspartijen een extra service die ze bieden. Zij zorgen er namelijk voor dat je de juiste aanvraagt maar ook dat hij gevalideerd en geïnstalleerd wordt. Je kan hem ook aanvragen bij een SSL provider maar hierbij moet je meestal zelf nog het certificaat installeren.

SSL certificaat nu checken?

Dat kan je nu eenvoudig en snel doen via sslcheck.nl!

gratis bekijken of jouw website een SSL certificaat heeft.

Logo van SSLcheck.nl